
Jei ieškote paprastų, bet skanių salotų, kurios turi ir skonį, ir tekstūrą, šios klasikinės pleištinės salotos yra puikus pasirinkimas. Su traškiomis ledkalnio salotomis, pikantiška šonine ir kreminiu mėlynojo sūrio padažu tai gaivus patiekalas, kuris puikiai dera su bet kokiu patiekalu.


Nesvarbu, ar patiekiate jas kaip užkandį ar lengvus pietus, šios salotos tikrai paliks įspūdį. Be to, naminis užpilas pakelia šį patiekalą į kitą lygį – daug geriau nei bet kas parduotuvėje pirktas!


Taip, nors ledkalnis yra tradicinis, galite naudoti romanines arba sviestines salotas, kad gautumėte šiek tiek kitokią tekstūrą.
absoliučiai! Nesivaržykite pritaikyti papildomų priedų, tokių kaip avokadas, kietai virti kiaušiniai ar net ant grotelių kepta vištiena.
Ingredientus galite paruošti dieną į priekį, bet surinkite prieš pat patiekdami, kad salotos išliktų traškios.


- Salotų skalavimas ir džiovinimas: Būtinai gerai išskalaukite salotas ir gerai išdžiovinkite, kad padažas priliptų prie lapų, o ne nuslystų.
- Atvėsinkite salotas: Kad ledkalnio salotos būtų traškesnės, laikykite šaldytuve prieš patiekiant.
- Apsirenkite iš anksto: Skoniai gražiai susilieja, jei padažą paruošite prieš kelias valandas. Laikykite jį šaldytuve, kol būsite pasiruošę patiekti.
Kaip pasigaminti klasikinių pleištinių salotų
- Norėdami paruošti padažą, visus ingredientus sudėkite į dubenį ar stiklainį ir išplakite (arba suplakite), kad susimaišytų.
- Padėkite salotų griežinėlius ant lėkštės arba atskirų serviravimo lėkščių.
- Užpilkite padažu ant salotų griežinėlių ir pabarstykite šonine, pomidorais, pelėsiniu sūriu, pekano riešutais ir žaliaisiais svogūnais. Patiekite.
Laikymo instrukcijos:
Jei turite likučių, salotų komponentus laikykite atskirai. Padažą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Salotos ir priedai taip pat turėtų būti laikomi atskiruose induose ir suvartoti per dieną, kad būtų kuo šviežesni.


spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Klasikinės pleišto salotos
Jei ieškote paprastų, bet skanių salotų, kurios turi ir skonį, ir tekstūrą, šios klasikinės pleištinės salotos yra puikus pasirinkimas.
Siųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
- Norėdami paruošti padažą, visus ingredientus sudėkite į dubenį ar stiklainį ir išplakite (arba suplakite), kad susimaišytų.
- Padėkite salotų griežinėlius ant lėkštės arba atskirų serviravimo lėkščių.
- Užpilkite padažu ant salotų griežinėlių ir pabarstykite šonine, pomidorais, pelėsiniu sūriu, pekano riešutais ir žaliaisiais svogūnais. Patiekite.
Kalorijos: 393kcal | Angliavandeniai: 13g | Baltymai: 9g | Riebalai: 25g | Sotieji riebalai: 6g | Polinesotieji riebalai: 137g | Mononesotieji riebalai: 14g | Transriebalai: 0.1g | Cholesterolis: 65mg | Natris: 935mg | Kalis: 724mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 7g | Vitaminas A: 1568 mTV | Vitaminas C: 31mg | Kalcis: 185mg | Geležis: 2mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!