
Štai meksikietiškas patiekalas, kurį paruošite vos per 15 minučių! Tai viskas, ko reikia, kad šie kvapnūs Baja Shrimp Tacos būtų ant stalo.


Šį patiekalą sudaro trys dalys, kurios visos yra labai paprastos. Pirma, tai yra šlakelis, skanus susmulkintų kopūstų, raudonųjų svogūnų, kalendros, laimo sulčių ir druskos mišinys. Tada yra pačios krevetės, pagardintos kmynais, česnakais ir Old Bay prieskoniais ir keptos keptuvėje iki švelniai rausvos spalvos. Ir trečia, miltinės tortilijos, kurias pašildote toje pačioje keptuvėje, kurią naudojote krevetėms. Tai prideda jiems skonio užuominą, dėl kurios visas maistas pakyla iki vienuolikos.


Sudėkite šias tris dalis ir pridėkite mėgstamų meksikietiškų priedų, ir lėkštėje gausite šventę.
Recepto patarimai
- Kopūstų salotos: Jei norite gauti greitą alternatyvą, supakuotas kopūstų salotų mišinys gali sutaupyti laiko užimtomis savaitės naktimis.
- Kreminio padažo alternatyva: Kad grietinė būtų sveikesnė, sumaišykite graikišką jogurtą su laimo sultimis ir majonezu. Šis kreminis padažas suteikia aštrumo ir aštrumo, puikiai tinka apšlakstyti krevečių tacos.
- Vidutinio karščio meistriškumas: Labai svarbu virti krevetes ant vidutinės ugnies. Tai užtikrina, kad jie taps idealiai rausvi ir švelnūs, neperkepdami. Jei jūsų keptuvė įkaista, apsvarstykite galimybę šiek tiek sumažinti kaitrą, kad išlaikytumėte kontrolę.
- Tortilijos patarimai: Pašildykite tortilijas didelėje keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol jos bus traškios, todėl jų tekstūra ir skonis bus geresnės. Tiems, kurie stebi aliejaus suvartojimą, taip pat tinka sausa, karšta keptuvė arba greitas deginimas ant atviros liepsnos.
- Nepraleiskite kalkių: Tacos patiekite su žaliosios citrinos griežinėliais ant šono, kad išspaustumėte viršų. Šviežios laimo sultys sustiprina skonį ir suteikia ryškumo, kuris papildo krevetes ir salotas.
- Krevečių džiovinimas: Krevečių nusausinimas popieriniais rankšluosčiais prieš pagardinimą yra nedidelis, bet svarbus žingsnis. Tai padeda prieskoniams geriau prilipti ir užtikrina malonesnį apskrudimą keptuvėje.
Leiskite krevetėms atvėsti ir atskirkite jas nuo kitų taco komponentų. Sudėkite krevetes ir taco ingredientus į sandarius, šaldytuve saugius indus iki 3 dienų. Nerekomenduojama šaldyti Baja krevečių tacos, nes skonis ir skoniai bus pažeisti.
Atskirai pašildykite krevetes keptuvėje ant vidutinės ugnies. Tortilijas galima pašildyti sausoje keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje. Geriausia taco rinkti po pašildymo, kad būtų optimali tekstūra.
Jei neturite Old Bay, galite paruošti paprastą mišinį, naudodami lygiomis dalimis paprikos, česnako miltelių ir žiupsnelį druskos pagal skonį.
Kepimas ant grotelių suteikia fantastiško dūmo skonio. Pamarinuokite krevetes prieskoniuose ir šiek tiek alyvuogių aliejaus, tada kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps rausvos ir šiek tiek sudegs. Pašildykite tortilijas tiesiai ant grotelių kelias sekundes iš kiekvienos pusės.
Atsiųskite man šį receptą el. paštu!
Reikia sutaupyti laiko? Nusiųskite šį straipsnį el. paštu tiesiai į gautuosius + prisiregistruokite gauti visus naujausius receptus!


Reikalingi ingredientai:
Tikslūs išmatavimai pateikiami žemiau esančioje receptų kortelėje
- Susmulkinti kopūstai: Kopūstai yra kryžmažiedės daržovės, kurios yra ne tik traškios ir gaivios, bet ir prisotintos vitaminais C ir K. Tai suteikia salotui nuostabios tekstūros.
- Šviežia kalendra: Kalendra, žinoma dėl savo ryškaus citrusinio skonio, yra pagrindinė meksikietiškos virtuvės dalis. Tai suteikia patiekalams šviežumo.
- Kubeliais supjaustytas raudonasis svogūnas: Raudonieji svogūnai yra švelnesni nei baltieji ar geltonieji svogūnai, todėl jų skonis yra šiek tiek saldus, o tai sustiprina svogūną, bet jo neapkrauna.
- Druska: Mažesnio natrio versijai galima sumažinti.
- Žaliųjų citrinų sultys: Laimo sultys paryškina salotų ir krevečių skonius ir suteikia aštrumo, kuris puikiai tinka meksikietiškiems patiekalams.
- Mažos krevetės: Krevetės yra neriebios ir daug baltymų turinčios jūros gėrybės, kurios greitai paruošiamos, todėl puikiai tinka lengvoms savaitės vakarienėms. Jie yra šio patiekalo žvaigždė, siūlantys sultingą kąsnelį.
- Senosios įlankos prieskoniai: Šis klasikinis žolelių ir prieskonių mišinys, įskaitant salierų druską, juoduosius pipirus ir papriką, suteikia krevetėms gylio ir šiek tiek aštraus krašto. Žr. DUK apie pakaitalą.
- Kmynai: Kmynai suteikia krevetėms šiltą, žemišką natą, papildo Old Bay prieskonius ir suteikia patiekalui sudėtingumo.
- Česnako milteliai
- Alyvuogių aliejus: Sveikieji riebalai, naudojami krevetėms ir tortiljoms virti, alyvuogių aliejus padeda paruduoti krevetes ir traškias tortilijas, suteikia skonio ir tekstūros.
- Į nedidelį dubenį sudėkite kopūstą, kalendrą, raudonąjį svogūną, druską ir laimo sultis. Sumaišykite, įsitikinkite, kad viskas gerai padengta, ir atidėkite.
- Į vidutinio dydžio dubenį suberkite džiovintas krevetes, Old Bay prieskonius, kmynus ir česnako miltelius. Švelniai maišykite, kol visos krevetės bus gerai pagardintos, tada atidėkite dubenį į šalį.
- Vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Kai aliejus blizga, maždaug 1 minutę įpilkite krevečių.
- Kepkite krevetes 3–5 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol jos taps šviesiai rausvos spalvos ir iškeps. Neperkepkite.
- Išimkite krevetes iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pašildykite paskutinį šaukštą aliejaus ir įdėkite tortiliją į šiltą aliejų, kol ji taps lanksti ir šiek tiek traški, maždaug minutę iš kiekvienos pusės, tada atidėkite.
- Pakartokite su kiekviena tortilija, jei reikia, įpilkite papildomą šaukštą aliejaus.
- Didelėje lėkštėje surinkite šiltas tortilijas ir uždėkite 6–10 mažų krevečių ant tortilijos ir 1–2 šaukštus salotų už kiekvieną taco.
- Patiekite su papildomais priedais, mėgaukitės iškart.


spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
„Baja“ krevečių tacos
Štai meksikietiškas patiekalas, kurį paruošite vos per 15 minučių! Tai viskas, ko reikia, kad šie kvapnūs Baja Shrimp Tacos būtų ant stalo.
Atsiųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Į nedidelį dubenį sudėkite kopūstą, kalendrą, raudonąjį svogūną, druską ir laimo sultis.
-
Sumaišykite, įsitikinkite, kad viskas gerai padengta, ir atidėkite.
-
Į vidutinio dydžio dubenį suberkite džiovintas krevetes, Old Bay prieskonius, kmynus ir česnako miltelius. Švelniai maišykite, kol visos krevetės bus gerai pagardintos, tada atidėkite dubenį į šalį.
-
Vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Kai aliejus blizga, maždaug 1 minutę įpilkite krevečių.
-
Kepkite krevetes 3–5 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol jos taps šviesiai rausvos spalvos ir iškeps. Neperkepkite.
-
Išimkite krevetes iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
-
Mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pašildykite paskutinį šaukštą aliejaus ir įdėkite tortiliją į šiltą aliejų, kol ji taps lanksti ir šiek tiek traški, maždaug minutę iš kiekvienos pusės, tada atidėkite.
-
Pakartokite su kiekviena tortilija, jei reikia, įpilkite papildomą šaukštą aliejaus.
-
Didelėje lėkštėje surinkite šiltas tortilijas ir uždėkite 6–10 mažų krevečių ant tortilijos ir 1–2 šaukštus salotų už kiekvieną taco.
-
Patiekite su papildomais priedais, mėgaukitės iškart.
Kalorijos: 290kcal | Angliavandeniai: 25g | Baltymas: 19g | Riebalai: 13g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 8g | Trans-riebalų: 0,003g | Cholesterolis: 122mg | Natris: 585mg | Kalis: 345mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 110TV | Vitamino C: 11mg | Kalcis: 138mg | Geležis: 3mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!