
Nėra nieko panašaus į klasikinį olandišką orkaitėje kepto kepsnio receptą, kuris suburtų šeimą. Šis minkštas kepsnys yra vieno puodo patiekalas, kuriame mėsa yra sultinga, puikiai iškeptos daržovės ir gausus, puikaus skonio padažas.

Lėtai kepami kieti mėsos gabalai, pavyzdžiui, be kaulų, paverčiami griūvančiu švelniu šedevru. Su paprastais ingredientais, tokiais kaip jautienos sultinys, raudonasis vynas ir šviežios žolelės, šis patiekalas yra pats geriausias maistas. Nesvarbu, ar ruošiate jį sekmadienio vakarienei, ar iš anksto gaminate likučiams, šis kepsnys greitai taps šeimos mėgstamiausiu.


Pakeitimai:
Be vyno: Raudonąjį vyną pakeiskite papildomu jautienos arba vištienos sultiniu.
Bulvės: Jei po ranka neturite mažų bulvių, naudokite rusvąsias arba raudonąsias bulves.
Čiobreliai ir rozmarinai: Jei neturite šviežių žolelių, pakeiskite po 1 arbatinį šaukštelį džiovintų čiobrelių ir rozmarinų.
Kukurūzų krakmolas: Norėdami pasirinkti be glitimo, naudokite šaknų miltelius arba visiškai atsisakykite tirštiklio, kad padažas būtų plonesnis.
Atsiųskite man šį receptą el. paštu!
Reikia sutaupyti laiko? Pateikite šį straipsnį el. paštu tiesiai į gautuosius + prisiregistruokite gauti visus naujausius receptus!
Kepsnys ant riešo arba apvalus kepsnys yra puiki alternatyva, nors gali prireikti šiek tiek ilgiau, kad jie taptų minkšti.
Jei nenorite naudoti raudonojo vyno, pakeiskite papildomu jautienos sultiniu ar net vištienos sultiniu, kad skonis būtų lengvesnis.
Mėsa turi būti minkšta šakute ir lengvai atskiriama. Mėsos termometras gali padėti tai įvertinti – vidinė temperatūra turėtų siekti apie 195 ° F.
Reikalingi ingredientai
- Alyvuogių aliejus: Suteikia sodrumo ir padeda pasiekti tobulą kepsnio apskrudimą.
- Jautienos Chuck Roast: Didelis mėsos gabalas idealiai tinka lėtam kepimui ir užtikrina minkštus rezultatus.
- Česnako skiltelės: suteikia puikų skonį, kuris papildo sočią jautieną.
- Geltonasis svogūnas: Virimo skysčiui suteikia saldumo ir gylio.
- Košerinė druska ir juodieji pipirai: būtina pagardinti ir pagerinti bendrą skonį.
- Morkos ir salierai: Klasikinės daržovės, kurios sugeria skanų troškinimo skystį.
- Raudonasis vynas: padidina gaminimo procesą, todėl padažas tampa sodrus ir aromatingas.
- Jautienos sultinys: veikia kaip troškinimo skysčio pagrindas, užtikrinantis drėgną ir sultingą mėsą.
- Pomidorų pasta: Padažui suteikia kūno ir saldumo.
- Kūdikių bulvės: Virkite iki tobulumo, sugerdami pikantiškas sultis.
- Čiobreliai ir rozmarinai: Šviežios žolelės, kurios patiekalui suteikia žemiškų skonių.
- Worcestershire padažas: Į sultinį prideda šiek tiek umami.
- Lauro lapai: Padidinkite patiekalo aromatą lėtai gaminant.
- Kukurūzų krakmolas: Padeda sutirštinti padažą, kad būtų sodri, aksominė apdaila.


Laikymo instrukcijos
- Šaldytuvas: Likusį puodo kepsnį laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
- Šaldiklis: Likučius užšaldykite sandariame inde iki 3 mėnesių. Švelniai pašildykite ant viryklės arba 300 ° F orkaitėje.
- Pakaitinimas: Norėdami išlaikyti sultingumą, likusį kepsnį su šiek tiek virimo skysčio pakaitinkite uždengtame inde žemesnėje temperatūroje, pvz., 325 °F, kol sušils.
Olandiškas kepsnys orkaitėje
- Įkaitinkite orkaitę iki 300 laipsnių. Įdėkite didelę olandišką orkaitę ant viryklės ant vidutinės ugnies. Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išdžiovinkite kepsnį popieriniu rankšluosčiu. Abi puses tolygiai pabarstykite 1 arbatiniu šaukšteliu druskos ir 1 arbatiniu šaukšteliu juodųjų pipirų.
- Įdėkite kepsnį į karštą olandišką orkaitę ir kepkite iš abiejų pusių po 4–5 minutes, kad susidarytų pluta. Išimkite jį iš puodo ir padėkite ant lėkštės.
- Į savo olandišką orkaitę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir česnako. Česnaką pakepinkite 1 minutę, kol pasidarys kvapnus. Įpilkite svogūnų, salierų, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir troškinkite 3-4 minutes, kol suminkštės.
- Įpilkite pomidorų pastos ir virkite 1 minutę. Tada įpilkite raudonojo vyno, nubraukite keptuvės dugną ir maišykite, kad susimaišytų.
- Tada įmaišykite jautienos sultinį, čiobrelių šakeles, rozmarino šakeles, vorsterio padažą, lauro lapus ir apkeptą kepsnį. Maišykite, kad susijungtumėte ir sureguliuokite.
- Olandišką orkaitę uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę kepti 1 val. Pasibaigus valandai, išimkite olandišką orkaitę, įdėkite bulves ir morkas ir vėl įdėkite į orkaitę pusantros valandos.
- Norėdami pagaminti padažą, į nedidelį dubenį įpilkite 2 šaukštus skysčio iš kepsnio. Įpilkite kukurūzų krakmolo ir maišykite, kol ištirps. Supilkite šią srutą į puodą ir maišykite, kol sutirštės. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
- Patiekite su bulvėmis ir morkomis, užpilkite padažu ir šviežiomis petražolėmis. Mėgaukitės!


spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Olandiškas kepsnys orkaitėje
Šį klasikinį olandišką kepsnio orkaitėje receptą tikrai būtina išbandyti. Atlikus paprastus veiksmus ir skanius rezultatus, tai tikrai taps geriausiu kepsnio receptu jūsų rotacijoje!
Atsiųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 300 laipsnių. Įdėkite didelę olandišką orkaitę ant viryklės ant vidutinės ugnies. Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išdžiovinkite kepsnį popieriniu rankšluosčiu. Abi puses tolygiai pabarstykite 1 arbatiniu šaukšteliu druskos ir 1 arbatiniu šaukšteliu juodųjų pipirų.
-
Įdėkite kepsnį į karštą olandišką orkaitę ir kepkite iš abiejų pusių po 4–5 minutes, kad susidarytų pluta. Išimkite jį iš puodo ir padėkite ant lėkštės.
-
Į savo olandišką orkaitę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir česnako. Česnaką pakepinkite 1 minutę, kol pasidarys kvapnus. Suberkite svogūną, salierą, druską ir pipirus. Išmaišykite ir troškinkite 3-4 minutes, kol suminkštės.
-
Įpilkite pomidorų pastos ir virkite 1 minutę. Tada įpilkite raudonojo vyno, nubraukite keptuvės dugną ir maišykite, kad susimaišytų.
-
Tada įmaišykite jautienos sultinį, čiobrelių šakeles, rozmarino šakeles, vorsterio padažą, lauro lapus ir apkeptą kepsnį. Maišykite, kad susijungtumėte ir sureguliuokite. Olandišką orkaitę uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę kepti 1 val.
-
Pasibaigus valandai, išimkite olandišką orkaitę, įdėkite bulves ir morkas ir vėl įdėkite į orkaitę pusantros valandos.
-
Norėdami pagaminti padažą, į nedidelį dubenį įpilkite 2 šaukštus skysčio iš kepsnio. Įpilkite kukurūzų krakmolo ir maišykite, kol ištirps. Supilkite šią srutą į puodą ir maišykite, kol sutirštės. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
-
Patiekite su bulvėmis ir morkomis, užpilkite padažu ir šviežiomis petražolėmis. Mėgaukitės!
Kalorijos: 589kcal | Angliavandeniai: 14g | Baltymai: 55g | Riebalai: 33g | Sotieji riebalai: 10g | Polinesotieji riebalai: 4g | Mononesotieji riebalai: 24g | Trans riebalai: 2g | Cholesterolis: 188mg | Natris: 1615 mmg | Kalis: 1349 mmg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 6373TV | Vitaminas C: 10mg | Kalcis: 101mg | Geležis: 7mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!