Jei jums reikia greito, paguodos valgio tomis įtemptomis savaitės naktimis, šie kreminiai pomidorų makaronai Rigatoni yra puikus pasirinkimas. Su aksominiu pomidorų padažu, puikiai švelniais rigatoni ir šviežiais špinatais jis paruošiamas vos per 35 minutes – puikiai tinka užimtoms šeimoms.
Šiuos kreminius pomidorų rigatoni makaronus galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Pakaitinkite ant viryklės ant silpnos ugnies, įpilkite šlakelį sultinio arba riebios grietinėlės, kad išlaikytumėte kreminę tekstūrą. Jei norite laikyti ilgiau, užšaldykite padažą atskirai iki 2 mėnesių, o paruoštą patiekti išvirkite šviežius makaronus.
Prieskonių lygį galite reguliuoti reguliuodami raudonųjų pipirų dribsnių kiekį. Jei jums labiau patinka švelnus padažas, naudokite tik 1 arbatinį šaukštelį arba visiškai jų atsisakykite.
Taip! Nors rigatoni idealiai tinka tirštam padažui laikyti, penne ar ziti taip pat puikiai tinka.
pakaitalai:
- Malta jautiena arba itališka dešra: Iškeiskite daržovių sultinį į maltą jautieną arba itališką dešrą, kad patiekalas būtų sotesnis.
- Žemės Turkija: Jei ieškote lengvesnio baltyminio varianto, malta kalakutiena puikiai tinka vietoj jautienos ar dešros.
- Be pieno: pakeiskite riebią grietinėlę augalinės kilmės alternatyva, pvz., kokosų arba anakardžių grietinėle, o versija be pieno.
- Be glitimo: Naudokite makaronus be glitimo, kad šis patiekalas būtų tinkamas laikantis glitimui jautrių dietų.
Reikalingi ingredientai
- Alyvuogių aliejus: Sudaro padažo pagrindą ir padeda pakepinti česnaką ir svogūnus, kad būtų sodraus skonio.
- Česnakai: Padažui suteikia kvapnios, pikantiškos natos.
- Saldus svogūnas: Suteikia kreminiam pomidorų padažui šiek tiek saldumo ir gilumo.
- Druska & Juodieji pipirai: Pagrindiniai prieskoniai, išryškinantys visų ingredientų skonį.
- Raudonųjų pipirų dribsniai: Prideda šiek tiek šilumos ir prieskonių, kad išlaikytų pusiausvyrą.
- San Marzano pomidorai: Šie konservuoti pomidorai, žinomi dėl savo saldumo, yra puikus padažo pagrindas.
- Daržovių arba vištienos sultinys: Suteikia sodraus skonio ir padeda troškinti rigatoni iki al dente tobulumo
- Sunkus kremas: sukuria kreminę tekstūrą, dėl kurios šis patiekalas yra toks nenugalimas.
- Vynuogių pomidorai: Suteikia gaivaus skonio ir spalvos.
- Špinatai: sveikas priedas, kuris sklandžiai įsilieja į padažą.
- Rigatoni makaronai: Ideali forma laikyti ant tiršto kreminio padažo.
- Šviežias bazilikas: Patiekalui užbaigti prideda kvapnių, šviežių žolelių.
- Pecorino Romano: Aštrus, sūrus sūris, kuris pakelia patiekalą umami skoniu.
Kaip pasigaminti kreminių pomidorų Rigatoni
- Į gilią keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkintą česnaką. Virkite 1 minutę, kol pasidarys kvapnus. Įdėkite kubeliais supjaustytą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį druskos, 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų ir raudonųjų pipirų dribsnių, kad pakeptumėte 2–3 minutes, kol suminkštės.
- Tada įdėkite vynuoginius pomidorus. Troškinkite 2-3 minutes, kad išsiskirtų sultys.
- Įpilkite sultinio ir konservuotų pomidorų. Pomidorus sulaužykite šaukštu ir sumaišykite. Užvirinkite.
- Kai užvirs, sudėkite rigatoni. Virkite 10-12 minučių, kol skystis susigers ir makaronai išvirs.
- Įpilkite grietinėlės, špinatų ir baziliko. Išmaišykite ir virkite 3-4 minutes, kol sutirštės. Jei reikia, įberkite daugiau druskos pagal skonį.
- Ant rigatoni užpilkite šviežiai tarkuoto pecorino ir malto baziliko.
Daugiau makaronų receptų, kurie jums patiks
spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Kreminis pomidoras Rigatoni
Jei jums reikia greito ir paguodos valgio toms įtemptoms savaitės naktims, šie kreminiai pomidorų Rigatoni makaronai yra puikus pasirinkimas.
Atsiųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Į gilią keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkintą česnaką. Virkite 1 minutę, kol pasidarys kvapnus. Įdėkite kubeliais supjaustytą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį druskos, 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų ir raudonųjų pipirų dribsnių, kad pakeptumėte 2–3 minutes, kol suminkštės. troškinkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
-
Tada pridėkite vynuoginius pomidorus. Troškinkite 2-3 minutes, kad išsiskirtų sultys.
-
Įpilkite sultinio ir konservuotų pomidorų. Pomidorus sulaužykite šaukštu ir sumaišykite. Užvirinkite.
-
Kai pomidorų mišinys užvirs, įpilkite nevirtų rigatoni. Uždenkite ir virkite 10-12 minučių, kol skystis susigers ir makaronai išvirs.
-
Įpilkite grietinėlės, špinatų ir baziliko. Išmaišykite ir virkite 3-4 minutes, kol sutirštės.
-
Jei reikia, įberkite daugiau druskos pagal skonį. Ant rigatoni užpilkite šviežiai tarkuoto pecorino ir malto baziliko.
Kalorijos: 559kcal | Angliavandeniai: 66g | Baltymai: 18g | Riebalai: 19g | Sotieji riebalai: 10g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 11g | Cholesterolis: 56mg | Natris: 1651 mmg | Kalis: 1054mg | Pluoštas: 7g | Cukrus: 14g | Vitaminas A: 4508TV | Vitaminas C: 40mg | Kalcis: 169mg | Geležis: 4mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!