Šis paprastų dešrų ir ryžių troškinys yra puikus maistas, supakuotas su itališka dešra, ryžiais, sūriu ir puikiai pagardintas! Tai paprastas vienos keptuvės patiekalas, puikiai tinkantis įtemptam savaitės vakarui ir tikrai bus šeimos mėgstamiausias!
Taip! Puodą galite surinkti iš anksto, uždengti ir laikyti šaldytuve iki paros prieš kepant. Tiesiog pridėkite kelias minutes prie kepimo laiko, jei jis šaltas iš šaldytuvo.
Taip, jei naudojate iš anksto virtus ryžius, sumažinkite vištienos sultinį iki maždaug 1 1/2 puodelio ir sutrumpinkite kepimo laiką maždaug 10–15 minučių.
absoliučiai! Pabandykite naudoti kalakutienos dešrą arba augalinę dešrą, kad gautumėte kitokį posūkį.
Patiekite su salotomis su lengvu užpilu, skrudintomis daržovėmis ar duona.
Pakeitimai:
- Itališka dešra: Priklausomai nuo jūsų pageidavimų, galite naudoti aštrią arba švelnią dešrą. Kalakutienos dešra taip pat yra gera lengvesnė alternatyva.
- Ryžiai: Čia geriausiai tinka ilgagrūdžiai baltieji ryžiai, tačiau galite juos pakeisti rudaisiais ryžiais, tiesiog nustatykite virimo laiką ir skystį.
Reikalingi ingredientai
- Malta itališka dešra: Suteikia pikantiška dešra pagardinkite reikiamu prieskonių kiekiu. Švelni dešra gali būti naudojamas lengvesniam skoniui, arba galite pasirinkti rūkyta dešra arba vištienos dešra už a dūminio skonio.
- Svogūnai: prideda švelnaus saldumo, kuris papildo drąsų dešros skonį.
- Paprika (raudona ir žalia): jie suteikia ryškių spalvų ir šiek tiek traškumo, pagerindami patiekalo tekstūrą.
- Česnakai: Aromatinio skonio pliūpsnis, kuris užbaigia patiekalą.
- Baltieji ryžiai: šio troškintuvo pagrindas, nevirti ryžiai gamindamas sugeria visus pikantiškus skonius.
- Vištienos sultinys: suteikia ryžiams sodrumo ir gylio; pakeiskite daržovių sultinį į kitokį skonį.
- Kubeliais supjaustyti pomidorai: Suteikia sultingą prieskonį ir padeda išlaikyti troškinį drėgną.
- Raudonėlis, bazilikas, paprika, juodieji pipirai ir druska: Prieskonių mišinys, suteikiantis troškiniui šilto, žolelių atspalvio.
- Čederio sūris: Išsilydo į auksinį, burbuliuojantį užpilą, kuris viską sutraukia.
- Petražolės: Neprivaloma, bet gaivus garnyras suteikia spalvų ir ryškumo.
Kaip laikyti, šildyti ir užšaldyti:
- Dešros ir ryžių troškinys turi būti laikomas sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
- Pašildyti: Pakaitinkite iki 350 °F, uždengę dangtį, 20–25 minutes. Paskutines 5 minutes atidenkite, kad sūris būtų traškus. Arba įkaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol įkais.
- Norėdami užšaldyti: Visiškai atvėsinkite, suvyniokite į plėvelę ir foliją ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Atšildykite šaldytuve per naktį, tada kepkite 350 ° F temperatūroje 30 minučių, uždengę.
Lengvas dešros ir ryžių troškinio receptas
- Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies kartu iškepkite itališką dešrą, svogūną ir papriką, sulaužydami dešrą mediniu šaukštu. Virkite, kol dešra apskrus, o daržovės suminkštės, apie 8-10 minučių.
- Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus.
- Dideliame dubenyje sumaišykite virtą dešros ir daržovių mišinį, nevirtus ryžius, vištienos sultinį, kubeliais pjaustytus pomidorus su jų sultimis, raudonėlį, baziliką, papriką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
- Perkelkite mišinį į 9 × 13 colių kepimo formą. Lengvai uždenkite aliuminio folija ir kepkite 45 minutes.
- Išimkite iš orkaitės, atidenkite ir išmaišykite troškintuvą. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Grąžinkite į orkaitę, neuždengtą ir kepkite dar 15 minučių arba kol sūris išsilydys ir pradės burbuliuoti. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 5 minutes. Jei norite, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.
spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Dešros ir ryžių užkepėlės receptas
Atsiųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies kartu iškepkite itališką dešrą, svogūną ir papriką, sulaužydami dešrą mediniu šaukštu. Virkite, kol dešra apskrus, o daržovės suminkštės, apie 8-10 minučių.
-
Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite virtą dešros ir daržovių mišinį, nevirtus ryžius, vištienos sultinį, kubeliais pjaustytus pomidorus su jų sultimis, raudonėlį, baziliką, papriką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
-
Perkelkite mišinį į 9 × 13 colių kepimo formą.
-
Lengvai uždenkite aliuminio folija ir kepkite 45 minutes.
-
Išimkite iš orkaitės, atidenkite ir išmaišykite troškintuvą. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
Grąžinkite į orkaitę, neuždengtą ir kepkite dar 15 minučių arba kol sūris išsilydys ir pradės burbuliuoti.
-
Prieš patiekdami leiskite pastovėti 5 minutes. Jei norite, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.
Kalorijos: 7056kcal | Angliavandeniai: 42g | Baltymai: 29g | Riebalai: 28g | Sotieji riebalai: 10g | Polinesotieji riebalai: 4g | Mononesotieji riebalai: 14g | Cholesterolis: 95mg | Natris: 1344 mmg | Kalis: 734mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 1505 mTV | Vitaminas C: 67mg | Kalcis: 349mg | Geležis: 3mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!