Kai buvome jauni, mama visada gamindavo vaisių traškučius ir traškučius. Jie yra namų ir komforto skonis.
Šis paprastas obuolių trupinių receptas yra švelnus, saldus cinamono obuolys po sviestiniu rudojo cukraus trupiniu.
Atlikus tik kelis paprastus veiksmus (ir ingredientus, kuriuos tikriausiai turėsite po ranka), šis skanus desertas yra paruoštas pašauti į orkaitę.
- Svarbiausia, tai super skanu!
- tai lengva gaminti ir naudoti ingredientų, kuriuos tikriausiai turite po ranka.
- tai ekonomiškas, todėl tai puikus desertas ruošiantis miniai.
- Galima patiekti obuolių trupinius šiltas arba atšaldytas – net pusryčių likučiais skanaujame su jogurtu.
„Apple Crumble“ ingredientai
Be aukščiau paminėtų obuolių, šiam obuolių trupinių receptui jums reikės tik saujos sandėliuko ingredientų.
- Obuoliai: Aš naudoju Granny Smith obuolius, nes man patinka jų aitrokas skonis ir jie gerai išlaiko formą. Kiti puikūs variantai yra „Honeycrisp“, „Gala“, „Braeburn“ arba „Pink Lady“.
- Miltai: universalūs miltai sutirština įdaro sultis, taip pat yra trupinio užpilo pagrindas.
- Cukrus: Cinamoninis cukrus pasaldina įdarą, o užpilui suteikiant skonį naudojamas baltojo ir rudojo cukraus derinys.
- Sviestas: Šaltas sviestas įmaišomas į užpilą dėl skonio ir sviestinės tekstūros. Margariną galima naudoti vietoje.
Kaip padaryti, kad obuolys sutrupėtų
Kartais paprastas yra geriausias, kai ateina laikas gaminti desertą. Tai man primena desertus, kuriuos mama gamindavo, kai buvau jaunesnė.
- Paruoškite užpilą: Sudėkite užpilo ingredientus (receptas žemiau) į dubenį ir supjaustykite konditerijos pjaustytuvu, kol susidarys dideli trupiniai. Ruošdami obuolius atšaldykite.
- Paruoškite obuolius: Nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, tada sumaišykite su cukrumi, miltais ir cinamonu.
- Kepti: Į kepimo indą supilkite obuolių įdarą ir apšlakstykite užpilu. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Nesivaržykite pridėti smulkiai pjaustytų pekano riešutų arba graikinių riešutų.
Populiariausi Holly patarimai Apple Crumble
- Šiame recepte, naudoti šaltą sviestą ir maišykite užpilą, kol jis pradės lipti.
- Jei užpilas yra miltelių pavidalo tekstūros, maišykite ilgiau, laikysis kartu.
- Užpilą atšaldykite šaldytuve o obuolius nulupkite, kad sviestas būtų šaltas, todėl užpilas taps trapus ir traškus.
- Naudokite kietus obuolius kad kepdami neprarastų formos ir netaptų purūs.
- Patikrinkite obuolių trupinius anksti kad obuoliai neperkeptų (arba pavirs obuoliene)!
Sandėliavimas, užšaldymas ir likučiai
- Pasiruošimas į priekį: Paruoškite šį obuolių trupinių receptą likus 24 valandoms iki kepimo. Jei ruošiatės į priekį, apšlakstykite obuolius su šaukštu citrinos sulčių, kad jie neparuduotų.
- Likučiai: Iškepusius trupinius laikykite šaldytuve arba ant stalo ne ilgiau kaip 2 dienas.
- Užšaldymas: Obuolių trupinius galima užšaldyti prieš kepimą arba po jo. Per naktį atitirpinkite šaldytuve ir kepkite taip, kaip nurodyta, pridedant apie 5–10 minučių prie kepimo laiko.
Obuolių trupinys (kaip šiame recepte) turi paprastą streusel užpilą, pagamintą iš sviesto, miltų, cukraus ir prieskonių.
Obuolių traškutyje yra avižų ir riešutų.
„Apple cobbler“ yra labiau panašus į pyragą arba į biskvitą, priklausomai nuo recepto.
Daugiau obuolių desertų
Ar jūsų šeimai patiko šis „Apple Crumble“? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!
Naminis Apple Crumble
Naminis Apple Crumble yra greitas ir paprastas desertas, kupinas šiltų ir jaukių rudens skonių.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F.
-
Užpilui pagaminti, vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite 1 puodelį miltų, ⅓ puodelio baltojo cukraus, rudojo cukraus, cinamono, druskos ir imbiero, jei naudojate. Įpilkite šalto sviesto ir konditerijos pjaustytuvu supjaustykite sviestą, kol mišinys pradės lipti ir susidarys didelių žirnių dydžio trupiniai, maždaug 3–4 minutes. Ruošdami obuolius dėkite į šaldytuvą.
-
Sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius į 2 qt kepimo indą ir apibarstykite ¼ puodelio cukraus, 2 šaukštais miltų ir cinamonu.
-
Paruoštu trupinių užpilu apšlakstykite obuolių mišinį. Kepkite neuždengtą 35-40 minučių arba kol pagels, o obuoliai taps minkšti.
-
Patiekite šiltus arba kambario temperatūros su vaniliniais ledais, jei norite.
Ruošdami obuolius, užpilą laikykite šaldytuve, nes tai padės jam neištirpti ir išliks trupėti.
Naudokite kietus obuolius, kad jie neprarastų formos ir netaptų purūs kepdami. Anksti patikrinkite obuoliusperkepimas gali sukelti obuolių minkštimą.
Pridėjus riešutų ar granolos, trupiniai tampa ypač traškūs.
Pasiruošimas į priekį: Paruoškite šį obuolių trupinių receptą likus 24 valandoms iki kepimo. Jei ruošiatės į priekį, apšlakstykite obuolius su šaukštu citrinos sulčių, kad jie neparuduotų.
Kalorijos: 306 | Angliavandeniai: 50g | Baltymas: 2g | Riebalai: 12g | Sotieji riebalai: 7g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 3g | Trans-riebalų: 0.5g | Cholesterolis: 31mg | Natris: 78mg | Kalis: 137mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 33g | Vitaminas A: 406TV | Vitamino C: 4mg | Kalcis: 23mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.