Šis paprastas Cajun vištienos keptuvės receptas yra skanus vieno patiekalo patiekalas, kuris vos per 30 minučių pateiks jūsų pietų stalui drąsų Cajun skonių skonį. Švelnios, sultingos vištienos krūtinėlės pagardinamos naminiais Cajun prieskoniais, tada iki tobulumo kepamos karštoje keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus ir sviesto.
Kreminis padažas su česnakais, saulėje džiovintais pomidorais ir žaliosios citrinos sultimis puikiai papildo Cajun prieskonių prieskonį. Šis patiekalas patiekiamas ant baltų ryžių ir papuoštas šviežiomis petražolėmis ir žaliosios citrinos skiltelėmis. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas vakarienei, kai reikia ko nors greito, skanaus ir sotaus.
Mažame dubenyje sumaišykite 2 arbatinius šaukštelius paprikos, 1 arbatinį šaukštelį česnako miltelių, 1 arbatinį šaukštelį svogūnų miltelių, 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų, 1 arbatinį šaukštelį kajeno pipirų, 1 arbatinį šaukštelį džiovintų čiobrelių ir 1 arbatinį šaukštelį džiovintų raudonėlių.
absoliučiai! Išvirtą vištieną ir padažą galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Švelniai pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies.
Į Cajun prieskonius įberkite žiupsnelį raudonųjų pipirų dribsnių, kad gautumėte papildomo prieskonio.
Reikalingi ingredientai
- Vištienos kotletai be kaulų be odos: Tai suteikia švelnų, sultingą vištienos pagrindą patiekalui, sugeriantį visus Cajun skonius.
- Universalūs miltai: Lengvai aptepa vištieną, kad keptuvėje būtų traški, aukso rudos spalvos išorė.
- Cajun prieskoniai: prideda drąsių, aštrių skonių, būdingų Cajun virtuvei, suteikdama vištienai ir padažui šilumos ir gilumo.
- Druska ir pipirai: sustiprina natūralų vištienos skonį ir subalansuoja prieskonius prieskoniuose.
- Alyvuogių aliejus: Naudojamas vištienai apkepti ir daržovėms troškinti, suteikiant sodraus skonio ir padedant viską iškepti tolygiai.
- Nesūdytas sviestas: Padažui suteikia sodrumo ir gilumo sluoksnį, neleidžiant patiekalui tapti per sūriu.
- Geltonasis svogūnas: suteikia saldų, pikantišką pagrindą, kuris papildo prieskonius ir suteikia patiekalui tekstūros.
- Saulėje džiovinti pomidorai: Suteikite padažui koncentruoto pomidorų skonio ir lengvo aštraus saldumo, kuris subalansuoja kremiškumą.
- Česnako skiltelės: Suteikia tvirtą, aromatingą skonį, kuris sustiprina pikantiškas padažo ir vištienos natas.
- Laimo sultys: Patiekalą pagyvina gaivia, aštria rūgštele, kuri pertraukia grietinėlės sodrumą.
- Vištienos sultinys: Padažui suteikia gylio ir padeda nusausinti keptuvę, paimdama visas kvapnias parudavusias vištienos dalis.
- Sunkus kremas: Sukuria prabangų, kreminį padažą, kuris padengia vištieną ir susieja visus skonius.
- Parmezano sūris: Padažui suteikia sūrumo, riešutų skonį, padidina jo kremiškumą ir prideda umami sluoksnį.
Pakeitimai ir papildymai:
- Kreminis sūris: Norėdami gauti ypač kreminį padažą, įpilkite 2 šaukštus grietinėlės sūrio kartu su riebia grietinėle.
- Pomidorų pasta: Jei norite sodresnio pomidorų skonio, troškindami saulėje džiovintus pomidorus įdėkite šaukštą pomidorų pastos.
- Žalieji svogūnai: Iškeiskite geltonąjį svogūną į žaliuosius svogūnus, kad jų skonis būtų švelnesnis, arba naudokite raudonuosius svogūnus, kad skonis būtų šiek tiek saldesnis.
- Kreolų prieskoniai: Kreoliniai prieskoniai gali būti naudojami vietoj Cajun prieskonių, kad būtų kitokio skonio profilis.
- Raudonosios paprikos: Įdėkite pjaustytų raudonųjų arba žaliųjų paprikų, kad gautumėte papildomos spalvos ir traškumo.
- Karštas Padažas: Jei norite šiek tiek šilumos, prieš patiekdami į padažą užpilkite šiek tiek karšto padažo.
Mažai angliavandenių: praleiskite ryžius ir patiekite ant žiedinių kopūstų ryžių, kad pasirinktumėte mažai angliavandenių.
Kaip pasigaminti Cajun vištienos keptuvę
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Vištienos kotletus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Abi vištienos kotletų puses lengvai pagardinkite puse Cajun prieskonių, druska ir pipirais. Vištieną lengvai pabarstykite miltais, nukratykite perteklių ir sudėkite į karštą keptuvę.
- Kepkite vištieną 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol vištiena paruduos ir iškeps (vidinė temperatūra 165 F). Vištieną padėkite ant lėkštės ir uždenkite folija, kad išsiskirtų sultys.
- Į keptuvę supilkite likusį aliejų kartu su kubeliais pjaustytais svogūnais. Pakepinkite 3-5 minutes arba kol svogūnai suminkštės.
- Į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką kartu su saulėje džiovintais pomidorais ir patroškinkite 1 minutę.
- Supilkite sultinį į keptuvę kartu su likusiais Cajun prieskoniais ir nuskabykite nuo keptuvės dugno visus rudus gabaliukus. Troškinkite, kol sultinys šiek tiek sumažės.
- Į keptuvę supilkite grietinėlę, parmezano sūrį ir laimo sultis, troškinkite retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės.
- Grąžinkite vištienos kotletus į keptuvę ir šiltu padažu užpilkite ant vištienos, troškinkite 1-2 minutes.
- Nukelkite keptuvę nuo ugnies, papuoškite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite su laimo griežinėliais ir ryžiais. Mėgaukitės!
spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Cajun vištienos keptuvė
Šis paprastas Cajun vištienos keptuvės receptas yra skanus vieno patiekalo patiekalas, kuris vos per 30 minučių pateiks jūsų pietų stalui drąsų Cajun skonių skonį.
Siųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
-
Vištienos kotletus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Abi vištienos kotletų puses lengvai pagardinkite puse Cajun prieskonių, druska ir pipirais. Vištieną lengvai pabarstykite miltais, nukratykite perteklių ir sudėkite į karštą keptuvę.
-
Kepkite vištieną 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol vištiena paruduos ir iškeps (vidinė temperatūra 165 F). Vištieną padėkite ant lėkštės ir uždenkite folija, kad išsiskirtų sultys.
-
Į keptuvę supilkite likusį aliejų kartu su kubeliais pjaustytais svogūnais. Pakepinkite 3-5 minutes arba kol svogūnai suminkštės.
-
Į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką kartu su saulėje džiovintais pomidorais ir patroškinkite 1 minutę.
-
Supilkite sultinį į keptuvę kartu su likusiais Cajun prieskoniais ir nuskabykite nuo keptuvės dugno visus rudus gabaliukus. Troškinkite, kol sultinys šiek tiek sumažės.
-
Į keptuvę supilkite grietinėlę, parmezano sūrį ir laimo sultis, troškinkite retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės.
-
Grąžinkite vištienos kotletus į keptuvę ir šiltu padažu užpilkite ant vištienos, troškinkite 1-2 minutes.
-
Nukelkite keptuvę nuo ugnies, papuoškite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite su laimo griežinėliais ir ryžiais. Mėgaukitės!
Maistinės vertės nurodytos tik vištienai
Kalorijos: 412kcal | Angliavandeniai: 18g | Baltymai: 10g | Riebalai: 35g | Sotieji riebalai: 19g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 12g | Transriebalai: 0.1g | Cholesterolis: 83mg | Natris: 239mg | Kalis: 669mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 9g | Vitaminas A: 2475TV | Vitaminas C: 9mg | Kalcis: 221mg | Geležis: 2mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!