
Šie sultingi rozmarino česnako vištienos ketvirčiai marinuojami česnaku, šviežiu rozmarinu ir sviestu, tada skrudinami orkaitėje, kol jie tampa auksinės rudos spalvos. Burnoje tirpstantis kvapas privers jūsų kaimynus paklausti, ką vakarienei. Vos iš kelių ingredientų pagaminsite skanų patiekalą, kuris sužavės net išrankiausius valgytojus. Šis patiekalas parodo, kad skanų maistą pagaminti nebūtinai sunku, o šiuos vištienos ketvirčius paruošti nesunku.


- Alyvuogių aliejaus alternatyva: Jei norite, vietoj sviesto galite naudoti alyvuogių aliejų, kad gautumėte kitokį skonį.
- Traški oda: Kad oda būtų ypač traški, paskutines 5 kepimo minutes apkepkite vištienos ketvirčius.
- Papildomas skonis: Į marinatą įpilkite šiek tiek citrinos žievelės ir citrinos sulčių, kad gautumėte šviežią ir aštrų posūkį.
- Maisto gaminimo metas: Stebėkite kepimo laiką, nes orkaitės gali skirtis. Pradėkite tikrinti 45 minutes.
- Šonai: Prie šio rozmarino vištienos recepto puikiai dera šparaginės pupelės arba garnyro salotos.
- Skrudinimo keptuvė: Jei neturite kepimo skardos, galite naudoti kepimo skardą.


DUK:
Ar galiu vietoj vištienos ketvirčių naudoti vištienos šlauneles ar vištienos krūtinėlę?
Taip, galima naudoti vištienos šlauneles arba krūtinėlę, tačiau kepimo laikas gali skirtis. Vištienos krūtinėlės paprastai iškepa greičiau.
Koks yra geriausias būdas patikrinti, ar vištiena iškepusi?
Naudokite greito nuskaitymo termometrą ir įsitikinkite, kad storiausia mėsos dalis pasiekia bent 165 laipsnių F.
Ar galiu gaminti šį receptą lėtoje viryklėje?
Nors šis receptas geriausiai tinka skrudinimui, kad oda būtų traški, galite pritaikyti jį lėtoje viryklėje. Virkite ant silpnos ugnies 6–8 valandas arba tol, kol vištiena suminkštės.
Ką daryti, jei neturiu šviežio rozmarino?
Galite naudoti džiovintą rozmariną, tačiau sumažinkite kiekį per pusę, nes džiovintos žolelės yra labiau koncentruotos.
Atsiųskite man šį receptą el. paštu!
Reikia sutaupyti laiko? Pateikite šį straipsnį el. paštu tiesiai į gautuosius + prisiregistruokite gauti visus naujausius receptus!
Ar galiu į skardą dėti kitų daržovių?
absoliučiai! Pridėję daržovių, tokių kaip morkos, paprikos ar mažos raudonos bulvės, galite gauti visavertį patiekalą.
Kaip galiu laikyti likučius?
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Įkaitinkite iki 350 laipsnių F įkaitintoje orkaitėje, kol sušils.
Šis paprastas receptas su paprastais ingredientais suteiks jums maksimalų skonį ir minimaliomis pastangomis, puikiai tinka įtemptam savaitės vakarui ar ypatingai vištienos vakarienei visai šeimai. Mėgaukitės kvapnia vištiena su aukso ruda oda ir švelniai skrudintomis bulvėmis!
Rozmarino česnako vištienos ketvirčiai
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi arba aliuminio folija, kad būtų lengviau valyti.
- Vištienos ketvirčius nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Padėkite juos ant paruoštos kepimo skardos.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite sviestą, rozmariną, maltą česnaką, rūkytą papriką, druską, juoduosius pipirus ir svogūnų miltelius.
- Vištienos ketvirčius aptepkite pagardintu sviestu ir padėkite ant kepimo skardos.
- Sudėkite bulves į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepimo skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių arba kol vištiena iškeps, o bulvės suminkštės, traškiais krašteliais. Nepamirškite apversti vištienos ketvirčių ir įpusėjus išmaišyti bulves kepimas, kad būtų užtikrintas tolygus apskrudimas.
- Norėdami patikrinti, ar vištiena iškepė, į storiausią jos vietą įkiškite mėsos termometrą
mėsos. Jis turėtų būti bent 165 laipsnių kampu. - Kai vištienos ketvirčiai ir bulvės iškeps iki tobulumo, išimkite juos iš
orkaitėje ir prieš patiekiant leiskite jiems pailsėti 5 minutes. Jei norite, papuoškite papildomais šviežių rozmarinų lapeliais ir mėgaukitės gardžiais rozmarino česnako vištienos ketvirčiais su keptomis bulvėmis!
Supakuokite likučius pietums
Turite likučių?! Mums patinka supakuoti savo likučius į šias priešpiečių dėžutes!


spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Rozmarino česnako vištienos ketvirčiai
Šie sultingi rozmarino česnako vištienos ketvirčiai marinuojami česnaku, šviežiu rozmarinu ir sviestu, tada skrudinami orkaitėje, kol jie tampa auksinės rudos spalvos.
Atsiųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi arba aliuminio folija, kad būtų lengviau valyti.
-
Vištienos ketvirčius nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Padėkite juos ant paruoštos kepimo skardos.
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite sviestą, rozmariną, maltą česnaką, rūkytą papriką, druską, juoduosius pipirus ir svogūnų miltelius.
-
Vištienos ketvirčius aptepkite pagardintu sviestu ir padėkite ant kepimo skardos.
-
Sudėkite bulves į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepimo skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių arba kol vištiena iškeps, o bulvės suminkštės, traškiais krašteliais. Nepamirškite apversti vištienos ketvirčių ir įpusėjus virti bulves išmaišyti, kad tolygiai apskrustų.
-
Norėdami patikrinti, ar vištiena iškepė, į storiausią mėsos vietą įkiškite mėsos termometrą. Jis turėtų būti bent 165 laipsnių kampu
-
Kai vištienos ketvirčiai ir bulvės iškeps iki tobulumo, išimkite juos iš orkaitės ir palikite 5 minutes pailsėti prieš patiekiant. Jei norite, papuoškite papildomais šviežių rozmarinų lapeliais ir mėgaukitės gardžiais rozmarino česnako vištienos ketvirčiais su keptomis bulvėmis!
Kalorijos: 594kcal | Angliavandeniai: 33g | Baltymas: 22g | Riebalai: 42g | Sotieji riebalai: 20g | Polinesotieji riebalai: 5g | Mononesotieji riebalai: 14g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 172mg | Natris: 102mg | Kalis: 996mg | Pluoštas: 5g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 838TV | Vitamino C: 35mg | Kalcis: 61mg | Geležis: 3mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!