Pasaulyje, kuriame gausu iš anksto paruoštų užkandžių ir lengvų patiekalų, yra didelis džiaugsmas ką nors pasigaminti patiems, tiesa? Shoofly Pie yra puikus naminio gėrio pavyzdys. Taigi, kas yra Shoofly Pie?
Šis pyragas yra skanus melasos, rudojo cukraus ir trapios, sviestinės plutos mišinys. Tai jau šimtmečius gyvuojantis Pensilvanijos olandų bendruomenės skanėstas, pagamintas iš paprastų ingredientų ir daug meilės pagal kepimo tradicijas.
Nesvarbu, ar patiekiate jį per šeimos vakarienę, ar pateikiate staigmeną savo kaimynams, laimė, kurią teikia dalijimasis geru maistu, yra nepakartojama.
- Priklausomai nuo jūsų pageidavimų, pyrago saldumą galite reguliuoti į įdaro mišinį dėdami daugiau ar mažiau cukraus.
- Jei kepant plutelė pradeda ruduoti per greitai, kraštus galite uždengti aliuminio folija arba pyrago plutos skydeliu, kad neperdegtų.
- Pyragas iškepa, kai įdaras sustingęs, o plutelė yra auksinės rudos spalvos. Norėdami patikrinti, ar įdaras sustingo, galite naudoti dantų krapštuką, įsmeigtą į centrą – jis turėtų išeiti švarus.
- Prieš pjaustydami leiskite pyragui visiškai atvėsti. Tai palengvina įdaro rinkinį ir padaro tvarkingesnius griežinėlius.
Pavadinimo „Shoofly Pie“ kilmė neaiški, tačiau viena teorija rodo, kad pavadinimas kilo dėl jo populiarumo tarp Pensilvanijos olandų kepėjų, kurie pyragus dėdavo prie atvirų langų, kad pritrauktų muses nuo kitų kepinių.
Taip, „Shoofly Pie“ galite pagaminti iš anksto. Jis gali būti laikomas kambario temperatūroje iki dviejų dienų arba šaldytuve iki penkių dienų. Prieš patiekdami leiskite jam sušilti iki kambario temperatūros arba šiek tiek pašildykite.
Taip, „Shoofly Pie“ galima užšaldyti iki trijų mėnesių. Prieš užšaldydami, sandariai apvyniokite jį plastikine plėvele ir aliuminio folija. Prieš patiekdami atšildykite šaldytuve per naktį.
Šaunus pyragas
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Jei naudojate naminę pyrago plutą, paruoškite ją ir sudėkite į 9 colių pyrago indą. Jei naudojate parduotuvėje pirktą plutą, įsitikinkite, kad ji atšilo, jei ji užšalusi, ir įdėkite į pyrago indą.
- Vidutinio dydžio maišymo dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, cinamoną, muskato riešutą, imbierą ir druską.
- Supjaustykite šaltą sviestą konditerijos pjaustytuvu arba dviem peiliais, kol mišinys taps panašus į rupius trupinius.
- Atskirame mažame dubenyje karštame vandenyje ištirpinkite soda. Įmaišykite melasą
kol gerai susimaišys. - Melasos mišinį supilkite į paruoštą pyrago formą.
- Miltų mišiniu pabarstykite įdarą į pyrago formą. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 min.
- Po 15 minučių įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių ir kepkite dar 30
minučių arba tol, kol įdaras sustings ir pluta taps auksinės spalvos. - Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių
mažiausiai 20 minučių prieš patiekiant. Jei norite, griežinėlius patiekite su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.
Daugiau desertų, kurie jums patiks
spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Šaunus pyragas
Shoofly Pie yra skanus melasos, rudojo cukraus ir trapios sviestinės plutos mišinys. Tai daugelio mėgstamas Pensilvanijos olandų bendruomenės skanėstas.
Siųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Jei naudojate naminę pyrago plutą, paruoškite ją ir sudėkite į 9 colių pyrago indą.
-
Jei naudojate parduotuvėje pirktą plutą, įsitikinkite, kad ji atšilo, jei ji užšalusi, ir įdėkite į pyrago indą.
-
Vidutinio dydžio maišymo dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, cinamoną, muskato riešutą, imbierą ir druską.
-
Supjaustykite šaltą sviestą konditerijos pjaustytuvu arba dviem peiliais, kol mišinys taps panašus į rupius trupinius.
-
Atskirame mažame dubenyje karštame vandenyje ištirpinkite soda. Įmaišykite melasą, kol gerai susimaišys.
-
Melasos mišinį supilkite į paruoštą pyrago formą.
-
Miltų mišiniu pabarstykite įdarą į pyrago formą.
-
Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 min.
-
Po 15 minučių įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių arba kol įdaras sustings ir pluta taps auksinės spalvos.
-
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite atvėsti ant grotelių bent 20 minučių.
-
Jei norite, griežinėlius patiekite su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.
Kalorijos: 413kcal | Angliavandeniai: 100g | Baltymas: 4g | Riebalai: 10g | Sotieji riebalai: 5g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 4g | Trans-riebalų: 0.2g | Cholesterolis: 15mg | Natris: 373mg | Kalis: 719mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 72g | Vitaminas A: 176TV | Vitamino C: 0,01mg | Kalcis: 133mg | Geležis: 4mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!