
Šis skanus vieno puodo taco makaronų receptas sujungia makaronų patogumą ir jaudinančius taco vakaro skonius, todėl tai puikus pasirinkimas lengvai vakarienei, kuri patiks visai šeimai, ypač tomis įtemptomis naktimis!


Šiame patiekale yra viskas, ko tikitės iš gero jautienos taco. Malta jautiena, paruduota su taco prieskoniais? Patikrinti. Kvepiantis maltas česnakas? Patikrinti. Sodri pomidorų salsa? Patikrinkite dar kartą. Tačiau užuot dėję šiuos ingredientus į tortilijas, troškinkite juos puode su makaronų lukštais ir jautienos sultiniu, kol visi tie aštrūs skoniai ištirps ir susilies.
Tada tereikia į mišinį ištirpinti šiek tiek susmulkinto sūrio, pabarstyti kalendra ir patiekti. Jame yra visas taco nakties skonis, nes reikia išvalyti tik vieną keptuvę.


Prieš laikant šiuos Taco makaronus reikia leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Likučius reikia laikyti sandariame inde šaldytuve ir sunaudoti per 3-4 dienas.
Taip! Jautieną pakeiskite juodųjų pupelių skardine arba mėsos pakaitalu, o vietoj jautienos sultinio naudokite daržovių sultinį.
Galite pasigaminti patys, naudodami česnako miltelių, čili miltelių ir kmynų mišinį. Sureguliuokite prieskonius pagal savo skonį. Taip pat turiu naminio taco sezono receptą!
Prieš patiekdami įmaišykite šiek tiek grietinės arba kreminio sūrio, kad gautumėte sodresnį, kreminį padažą.
Šiuos likučius taip pat galite užšaldyti iki 4 mėnesių, tačiau atminkite, kad makaronų užšaldymas ir atšildymas gali turėti įtakos jų tekstūrai. Priklausomai nuo makaronų kokybės ir laikymo laiko, pakartotinai kaitinant jie gali tapti purūs arba permirkti.


Pakeitimai: Maltą kalakutieną arba maltą vištieną galite naudoti kaip sveikesnę alternatyvą maltai jautienai. Abu išlaiko puikų taco skonį ir sumažina riebalų kiekį.
Sūrio veislės: Jei marmurinio čederio nėra, pabandykite naudoti meksikietišką mišinį arba pipirų lizdą, kad įgautumėte pikantiškesnį pojūtį. Įmaišius šiek tiek grietinėlės sūrio, padažas gali suteikti kreminės tekstūros.
Makaronų pasirinkimas: Nors rekomenduojami makaronų lukštai, naudokite bet kokius nedidelius makaronus, kuriuos turite po ranka. Tiesiog įsitikinkite, kad yra pakankamai skysčio, kad padengtų makaronus, kad jie išvirtų tolygiai.
Makaronų gaminimas: Siekite „al dente“ makaronų virdami tiek, kad šiek tiek sukramtytų. Taip makaronai netaps purūs, ypač jei planuojate pašildyti likučius.
Stiprinantys skonius: Įpilkite žalių čili arba čili miltelių, kad gautumėte papildomą efektą. Šlakelis aštraus padažo ar savo naminių taco prieskonių taip pat gali sustiprinti taco skonį.
Garnyras: Be kalendros, apsvarstykite galimybę užpilti žaliaisiais svogūnais, papildomu sūriu arba mėgstamais taco priedais, kad kiekviena lėkštė būtų individuali.
Serviravimas: Patiekite šį sotų patiekalą su paprastais garnyrais, tokiais kaip žalios salotos arba garintos daržovės, kad užbaigtumėte vakarienę.
Vieno puodo taco makaronų receptas
- Maltą jautieną sudėkite į didelį puodą ant viryklės ir pabarstykite taco prieskonių pakeliu.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps, sutrupės ir maišydami kepdami apie 5–7 minutes. Nusausinkite ir pašalinkite riebalų perteklių.
- Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę arba kol pasidarys kvapnus.
- Įmaišykite salsą ir jautienos sultinį, tada užvirinkite.
- Supilkite makaronus ir gerai išmaišykite, tada sumažinkite iki mažos ugnies.
- Uždenkite ir virkite 10–15 minučių arba tol, kol makaronai iškeps, bet nesuminkštės. Būtinai dažnai maišykite, kad niekas nepriliptų prie keptuvės dugno.
- Baigę makaronus, išjunkite ugnį ir įmaišykite marmurinį čederio sūrį, kol jis visiškai ištirps ir susimaišys.
- Patiekite karštą, papuoštą malta kalendra, nebūtina.
Daugiau mums patinkančių paprastų meksikietiškų receptų


spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Lengvas vieno puodo taco makaronų receptas
Šis skanus vieno puodo taco makaronų receptas sujungia makaronų patogumą ir jaudinantį taco vakaro skonį, todėl tai yra puikus pasirinkimas vakarienei.
Siųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Maltą jautieną sudėkite į didelį puodą ant viryklės ir pabarstykite taco prieskonių pakeliu.
-
Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps, sutrupės ir maišydami kepdami apie 5–7 minutes.
-
Nusausinkite ir pašalinkite riebalų perteklių.
-
Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę arba kol pasidarys kvapnus.
-
Įmaišykite salsą ir jautienos sultinį, tada užvirinkite.
-
Supilkite makaronus ir gerai išmaišykite, tada sumažinkite iki mažos ugnies.
-
Uždenkite ir virkite 10–15 minučių arba tol, kol makaronai iškeps, bet nesuminkštės. Būtinai dažnai maišykite, kad niekas nepriliptų prie keptuvės dugno.
-
Baigę makaronus, išjunkite ugnį ir įmaišykite marmurinį čederio sūrį, kol jis visiškai ištirps ir susimaišys.
-
Patiekite karštą, papuoštą malta kalendra, nebūtina.
Kalorijos: 720kcal | Angliavandeniai: 89g | Baltymas: 55g | Riebalai: 25g | Sotieji riebalai: 12g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 10g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 130mg | Natris: 2770mg | Kalis: 1132 mmg | Pluoštas: 7g | Cukrus: 10g | Vitaminas A: 1857 mTV | Vitamino C: 6mg | Kalcis: 492mg | Geležis: 6mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!