
Jei ieškote naujo tradicinio mėsos pyrago varianto, šis vištienos parmezano kotleto receptas yra paprastas ir skanus pasirinkimas, kuris greitai taps šeimos mėgstamiausiu. Šis patiekalas, derinantis guodžiančius mėsos pyrago elementus su sūriu vištienos parmezanu, puikiai tinka jaukiam savaitės vakaro maistui.


Net jei mėsos pyragą gaminate pirmą kartą, šis paprastas receptas užtikrina puikius rezultatus. Tai sveikas receptas, kuriame gausu baltymų ir pilnas skonio, todėl jis tinka tiems, kurie ieško neriebių itališkų receptų.


Taip! Pagal šį receptą malta kalakutiena veikia taip pat gerai, kaip malta vištiena, todėl jos skonis ir tekstūra yra panašaus.
Kad tai būtų keto mėsalės receptas, itališkus džiūvėsėlius pakeiskite grūstomis kiaulienos žievelėmis arba migdolų miltais.
Likusius griežinėlius suvyniokite į plastikinę plėvelę ir laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3–4 dienų.
Pakeitimai
- Malta vištiena: Galima pakeisti malta kalakutiena ar net malta jautiena, kad būtų labiau tradicinis mėsos pyrago skonis.
- Parmezano sūris: Pecorino Romano puikiai pakeičia aštresnį skonį.
- Itališki duonos trupiniai: Panko džiūvėsėliai arba be glitimo puikiai tinka įvairiems mitybos poreikiams.
- Viso pieno: Pakeiskite stipria plakta grietinėle, kad gautumėte sodresnę tekstūrą, arba naudokite alternatyvą be pieno, pvz., migdolų pieną, kad gautumėte lengvesnę versiją.
- Marinara padažas: Keto mėsainių receptus galite pakeisti naminiu padažu arba bet kokiu mažai angliavandenių turinčiu pomidorų padažu.


Reikalingi ingredientai:
- Malta vištiena: liesos baltymų pasirinkimas, kuriame yra mažiau riebalų ir mažiau kalorijų nei tradicinėje jautienoje.
- Itališki duonos trupiniai: prideda skonio ir tekstūros, padeda surišti mėsainių mišinį.
- Parmezano sūris: Suteikia sodrų, riešutų skonį ir paverčia tai tikru vištienos gabalėliu.
- Didelis Kiaušinis: Rišiklis, padedantis mėsos mišiniui išlaikyti formą kepimo metu.
- Mažas svogūnas: Suteikia mėsos kepiniui drėgmės ir subtilaus saldumo.
- Česnakai: Suteikia ryškaus skonio šiam italų įkvėptam patiekalui.
- Viso pieno: Užtikrina, kad mėsos kepalas būtų drėgnas ir minkštas, neišdžiūtų.
- Buljonas: sustiprina mėsos pyrago mišinio skonį.
- Džiovintas raudonėlis: puikus itališkas prieskonis, suteikiantis žolelių aromato.
- Druska ir juodieji pipirai: Subalansuoja skonį ir suteikia prieskonių.
- Marinara padažas: aštrus ir kvapnus, tai puikus sūrio, pikantiško kepalo užpilas.
- Mocarelos sūris: lipnus, tirpus sūrio sluoksnis, dėl kurio šis mėsos pyragas yra nenugalimas.
Vištienos parmezano mėsa
- Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F (190 ° C). Kepimo skardą išklokite aliuminio folija, kad ją būtų lengva išvalyti.
- Dideliame dubenyje sumaišykite maltą vištieną, itališkus džiūvėsėlius, parmezano sūrį, kiaušinį, svogūną, česnaką, pieną, sultinį, raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus. Maišykite, kol gerai susimaišys.
- Iš mėsos mišinio suformuokite kepalą ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 30 minučių.
- Pavirę 30 minučių, aptepkite mėsytę 1/2 puodelio marinara padažo ir kepkite dar 15 minučių.
- Patikrinkite vidinę temperatūrą ir įsitikinkite, kad ji pasiekia 165 °F. Ant viršaus uždėkite mocarelos sūrio griežinėlius ir kepkite 3-5 minutes, kol sūris išsilydys.
- Prieš pjaustydami mėsą, palikite 5-10 minučių. Patiekite su papildomu marinara padažu ir česnakinės duonos šonu.


spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte!
Vištienos parmezano mėsa
Jei ieškote naujo tradicinio mėsos pyrago varianto, šis vištienos parmezano kotleto receptas yra paprastas ir skanus pasirinkimas, kuris greitai taps šeimos mėgstamiausiu.
Atsiųskite šį receptą el.
Gaukite šį receptą el. paštu tiesiai į savo pašto dėžutę!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F (190 ° C). Kepimo skardą išklokite folija arba pergamentiniu popieriumi.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite maltą vištieną, itališkus džiūvėsėlius, parmezano sūrį, kiaušinį, svogūną, česnaką, pieną, sultinį, raudonėlį, druską ir pipirus. Maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
-
Iš mišinio suformuokite kepalą ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos.
-
Kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Išimkite iš orkaitės ir ant mėsos kepalo viršaus užpilkite 1/2 puodelio marinara padažo. Tęskite kepimą 15 minučių.
-
Mėsos termometru patikrinkite mėsos pyrago temperatūrą. Kai jis pasieks 165 °F, išimkite iš orkaitės ir uždėkite mocarelos sūrio griežinėlius. Kepkite 3–5 minutes, atidžiai stebėkite, kad nesudegtų. Sūris turi ištirpti.
-
Prieš pjaustydami mėsą leiskite pailsėti 5–10 minučių, kad įsitikintumėte, jog jis gerai laikosi. Patiekite griežinėlius su likusiu pašildytu marinara padažu ant šono.
-
Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir patiekite su česnakinės duonos šonu.
Kalorijos: 414kcal | Angliavandeniai: 20g | Baltymai: 35g | Riebalai: 22g | Sotieji riebalai: 9g | Polinesotieji riebalai: 3g | Mononesotieji riebalai: 8g | Transriebalai: 0.1g | Cholesterolis: 179mg | Natris: 1566 mmg | Kalis: 950mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 697TV | Vitaminas C: 7mg | Kalcis: 341mg | Geležis: 3mg
Mitybos atsisakymas: „Family Fresh Meals“ nėra dietologas ar mitybos specialistas, o bet kokia informacija apie maistingumą yra tik apytikslė. Jei reikia patikrinti bet kokią informaciją, rekomenduojame sudedamąsias dalis paleisti naudojant internetinę mitybos skaičiuoklę.
Dalintis šiuo receptu yra skatinama ir vertinama. Draudžiama kopijuoti visą receptą į bet kokią socialinę žiniasklaidą.
Ar sukūrėte šį receptą?
Būtinai pasidalinkite ja su manimi žemiau!